Terug Lees dit artikel

Fondue is van nu

Fondue is van nu!


Caplan geeft elk jaar enkele kookboeken in eigen beheer uit. In 2023 wordt Fondue en 50-50 plantaardig en vlees (zie elders op deze pagina). Fondue is al een tijdje bezig aan een comeback via de populaire chocoladefondue. Maar ook kaasfondue zit weer behoorlijk in de lift. Via Aziatische invloeden komt daar de hotpot (bouillon) bij en natuurlijk vergeten we de fondue in olie niet. Een ideale manier om groentetempura te maken of andere knapperige gerechten.
We stelden 50 originele, inspirerende combinatie samen om heel lekker lang te tafelen!

Rond Pasen zal het boek beschikbaar zijn.

Mozzarellafondue met ansjovis en gele courgette


Personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten  1. Verhit in een bakpan 2 eetl olijfolie en fruit 1 geperst knoflookteentje aan, voeg vervolgens de kastanjechampignons, gele courgette en de rozemarijn toe. Bak ze beetgaar in ca. 3 à 5 minuten op middelhoog vuur.
  2. Verhit in een pan 1 eetl olijfolie en fruit 1 geperst knoflookteentje aan en blus het af met de witte wijn. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en voeg beetje bij beetje de kaas toe. Breng het op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de mozzarellafondue samen met de verschillende soorten groenten en ansjovis.

Pure chocolade met chilipeper en verse mango


Personen:4

Bereidingstijd:20 minuten  1. Smelt de chocolade au bain-marie totdat alle pure chocolade is gesmolten. Voeg de slagroom eraan toe en zorg dat het oplost met de pure chocolade. Schenk het vervolgens in de fonduepan.
  2. Roer de gesneden chilipeper door de gesmolten chocolade. Dip het samen met de verse mangopartjes.

Koreaanse kimchibouillon met kool en shiitakes


Personen:4

Bereidingstijd:45 minuten  1. Breng 800 ml water aan de kook samen met de kimchi. Breng het vervolgens op smaak met zout en peper. Doe de bouillon in de fondue.
  2. Rol de Chinese koolbladeren op en rijg ze aan de spiesjes, doe hetzelfde met de wortel en eindig met de shiitakes.
  3. Gaar de spiesjes in ca. 3 à 4 minuten.